Årets skolepatrulje 2020: Skolecenter Hirtshals

Konkurrence: Årets Skolepatrulje: Årets skolepatrulje 2020: Skolecenter Hirtshals

Dommerpanelets motivering for, at Skolecenter Hirtshals fra Hjørring kommune vinder prisen som "Årets Skolepatrulje" 2020:

Skolecenter Hirtshals skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2020 blandt rigtig mange seje kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Skolecenter Hirtshals har eleverne udvidet opgaven i en helt særlig grad. De tager nemlig et ekstraordinært ansvar i forhold til de mindste elevers trivsel, hvilket vidner om et stort socialt overskud og en omsorg, som vi værdsætter i juryen. Skolepatruljen er ikke kun klar om morgenen, men samarbejder med skolens SFO om eftermiddagen, hvor de sørger for at de mindste kommer fra skole til SFO trygt og sikkert. Skolepatruljen engagerer sig både som læsemakkere og legepatrulje, hvor der knyttes relationer på tværs af årgange. Alt sammen noget, der har betydning for om skolen er et rart sted at være.  Skolecenter Hirtshals er årets skolepatrulje 2020, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og særlige engagement i de mindste elevers tryghed og sikkerhed.

Dommerkomitéen består af repræsentanter fra hhv. Danske Skoleelever, Skole og Forældre, Politiet, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Regionsvinderne af Årets Skolepatrulje 2020

Konkurrence: Årets Skolepatrulje: Regionsvinderne af Årets Skolepatrulje 2020

Der var over 2000 nominerede i Årets Skolepatrulje, og der var mange skolepatruljer, der fortjente at vinde, men kun én skolepatrulje pr region blev nomineret til titlen som Årets Skolepatrulje. Det var svære valg. De fem regionsvindere blev:

Region Hovedstaden

  • Skolen på la Cours Vej, Frederiksberg

Dommerne nominerede skolepatruljen for deres ekstraordinære indsats under meget svære trafikale forhold i en storby:
Skolepatruljen står normalt ved en stærkt trafikeret rundkørsel, som i sig selv kan være en kompliceret affære. I år har der tilmed været vejarbejde ad flere omgange, som har givet patruljen daglige og ekstra komplekse udfordringer ud over at skulle holde øje med de ekstra lastbiler på og i nærheden af skolevejen. Eleverne har i hele perioden tacklet situationen roligt og professionelt og ydet en ekstra indsats for at få alle sikkert over vejen.

Region Sjælland

  • Susåskolen afd. Herlufmagle, Næstved

Dommerne nominerede blandt andet skolepatruljen for deres reflekskampagne:
Sammen med færdselskontaktlæreren har skolepatruljen taget en ekstra opgave på sig og gennemført deres egen kampagne, ”Husk lyset i mørke tider”, for at få flere børn og voksne til at huske lyset på cyklen i de mørke vintermorgener.

Region Syddanmark

  • Birkhovedskolen, Nyborg

Dommerne nominerede skolepatruljen for deres store tryghedsskabende funktion for andre elever:
Skolepatruljen består af 41 meget engagerede elever, der flere gange uopfordret har fået ros fra forældrene for at skabe ro og tryghed på skolevejen. Patruljen deltager også i skolens morgensamlinger, hvor de bl.a. med rollespil fortæller de andre elever om arbejdet i morgentrafikken.

Region Midtjylland

  • Sunds-Ilskov Skole, Herning

Dommerne nominerede skolepatruljen for den fine lokale løsning med elever og pensionister:
Eleverne meldte sig ind i skolepatruljen allerede i 5. klasse, da der ikke var nok 6. klasses elever på skolen til at udføre skolepatruljearbejdet. De har fortsat den frivillige tjans i 6. klasse og har arbejdet tæt sammen med byens pensionistforening om at gøre skolevejen tryg og sikker.

Region Nordjylland

  • SkoleCenter Hirtshals, Hjørring

Dommerne nominerede skolepatruljen for den ekstraordinære indsats både udenfor og indenfor på skolen:
Skolepatruljen hjælper ikke bare store som små børn sikkert over skolevejen om morgenen – de er også en stor støtte og hjælp for skolens yngste elever resten af skoledagen: Patruljen stiller op som læsemakkere og legepatrulje, og de agerer gåbus* for de elever, der skal gå fra skolen til hallen (*går sammen med dem i trafikken). Endelig hjælper skolepatruljen eleverne med at komme over i deres SFO efter skole.

Til hver af de fem regionsvindere er der 5000 kr. til at forkæle skolepatruljen med.

Hvem sidder i dommerpanelet?

Dommerpanelet består af repræsentanter fra hhv. Danske Skoleelever, Skole og Forældre, Politiet, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Tidligere vinder af Årets Skolepatrulje

Årets Skolepatrulje 2019: Vemmelev skole

Dommerpanelets motivering for, at Vemmelev Skole vinder prisen som "Årets Skolepatrulje" 2019:

Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Vemmelev Skole har eleverne taget opgaven til sig i en helt særlig grad. De har nemlig taget en ekstra opgave på sig, når de forsøger at få forældrene til at bidrage mere aktivt til sikkerheden på skolevejene. Forældre kan ufrivilligt komme til at medvirke til det kaos, der kan være foran skolen om morgenen. Og her er det helt rigtigt set, når Vemmelevs skolepatrulje involverer forældrene i form af en kampagne, der skal forbedre deres adfærd i trafikken. Forældrene er vigtige, når det kommer til børns trafiksikkerhed, for børn kopierer deres forældres adfærd. 

Vemmelev Skole er Årets Skolepatrulje 2019, da vi anerkender både deres daglige indsats og resultatet af forældrekampagnen, der har betydet, at morgentrafikken nu er mere rolig foran skolen.