Kommunernes Trafiktest

Mange kommuner arbejder i dag meget mere struktureret med at skabe sikker trafik end for bare få år siden. Det viser resultatet af Kommunernes Trafiktest. Der er ingen tvivl om, at kommunernes arbejde er en medvirkende årsag til, at det går bedre med trafiksikkerheden.

Vinder for femte gang


For femte gang løber Aabenraa med æren som årets vinder i Kommunernes Trafiktest. Et stærkt lokal samarbejde, politisk- og politimæssig opbakning er nogle af hemmelighedern bag Aabenraas succes.Stort tillykke til Aabenraa.

Guld og grønne kommuner...

På landkortet er det glædeligt at se, at ingen af de 94 deltagende kommuner scorer under 25 point i testen. Det er i år blevet et Danmarkskort med gule, grønne og guldfarvede kommuner.

Flere kommuner i guldligaen

Der er også guld til 22 kommuner i år. Det er 7 kommuner mere end sidste år.

Guldkommunerne er:

Esbjerg, Fanø, Faxe, Fredensborg, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Frederikssund, Gentofte, Haderslev, Helsingør, Hillerød, Jammerbugt, Odense, Sønderborg, Thisted, Tønder, Valensbæk, Vejen, Vejle, Viborg og Aabenraa.

  • Se på kortet hvordan din kommune klarede årets test.

 

Underviser din kommune eleverne i trafik?

Kommunerne yder generelt en stor indsats, når det gælder om at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Der er dog fortsat områder med potentiale til forbedringer.

Et af dem er færdselsundervisningen i skolerne. I testen følger vi brugen af følgende gratis materialer: 

  • Sikker Trafik LIVE
  • Cyklistprøven 
  • Gåprøven 

Undervisningsmaterialerne er alle en del af Rådet for Sikker Trafiks læseplan til grundskolen. På kortene kan du se hvor mange elever der fik besøg af en LIVE ambassadør, gennemførte cyklist- og gå-prøver, i din kommune i skoleåret 2018/19, hvilket indgår i trafiktesten 2020.   

 

Kommunernes Trafiktest 2020

Kommunernes Trafiktest: Kommunernes Trafiktest 2020

Kommunerne har de sidste 11 år arbejdet på at skabe mest mulig trafiksikkerhed for børn og unge i kommunerne. Flere og flere kommuner leverer gode resultater til glæde og gavn for alle børn og unge. 

 

Testens formål

Kommunernes Trafiktest tager temperaturen på kommunernes arbejde med børn og unges trafiksikkerhed. Testen måler blandt andet på:

- Trafikundervisning for udskoling, mellemtrin og indskoling

- Lokalt samarbejde mellem skoler, politi og kommunens forvaltninger

- Indsatser for at understøtte skolernes trafikpolitikker