Cyklens udstyr

Din cykel skal have det lovpligtige udstyr, for at du må køre på den i trafikken.

Dette skal der være på din cykel:  

Lygter 

Når det er mørkt eller svært at se på grund af fx regn eller slud, skal du have lys på cyklen. Cykellygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden.  Lygterne skal tændes fra solen går ned, til den står op.  

Reflekser  

Cyklen skal have mange reflekser, så den er synlig fra alle sider:  

  • en hvid refleks foran 
  • en rød refleks bagpå 
  • to gule reflekser på hver pedal. 
  • hvide refleksstriber langs dækkene eller en gul refleks i hvert hjul 

Ringeklokke 

Ringeklokken skal sidde på styret, og du må ikke erstatte den med et horn eller andet larmende.  Andre trafikanter skal kunne genkende ringesignalet. 

Bremser 

Der skal være mindst to bremser på cyklen. En på forhjulet og en på baghjulet. Det kan enten være to håndbremser, eller en fodbremse kombineret med en eller to håndbremser. 

Cykellås 

Der er ikke krav om, at der skal være en fast lås på cyklen. Men du har pligt til at låse din cykel, hvis du forlader den i længere tid. Låsen skal være godkendt, for at du kan få cyklen erstattet, hvis den bliver stjålet. Find listen over godkendte låse hos Varefakta. 

Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Med Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev holder vi dig opdateret om nye regler i trafikken, gode råd til at færdes sikkert, du kan quizze din trafikviden og se interessante videoer.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet