Fart og ulykker

Højere fart giver højere risiko. Landevejen er farligst.

For høj fart er en medvirkende faktor i 4 ud af 10 dødsulykker. For høj fart er en dermed af de største dræbere i trafikken.

Farten kan både være årsag til, at ulykken sker, men farten kan også betyde, at ulykken bliver mere alvorlig, end den ellers ville være.

Hvert år mister ca. 70 mennesker livet i en trafikulykke, hvor der bliver kørt for stærkt. Enten i forhold til hastighedsgrænsen og/eller forholdene.

Ofte sker ulykkerne pga. en kombination af uopmærksomhed og for høj fart.

Landeveje er farligst

Landeveje er de farligste veje. Her sker to ud af tre dødsulykker i trafikken.

Men alligevel er det her flest bilister - fejlagtigt - føler sig mest trygge. Det gør, at mange kører for stærkt og er uopmærksomme.

Pas på farten på landeveje. Selvom alt virker fredeligt, kan det hurtigt gå galt.

Men landeveje er uforudsigelige, da man kan møde biler, cyklister, traktorer og lastbiler, der kører med forskellige hastigheder. Samtidig er der mange udkørsler, sving og modkørende, der kommer tæt på.

Der skal ikke meget til, før der kan ske noget pludseligt og uforudset, som kan gå galt. Og sker det, så har selv en lille fartoverskridelse en stor betydning for ulykkens omfang.

Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Med Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev holder vi dig opdateret om nye regler i trafikken, gode råd til at færdes sikkert, du kan quizze din trafikviden og se interessante videoer.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet