Deltag på Facebook


Stop Spritkørsel er et fællesskab for alle, der er imod spritkørsel og vil være med til at nedbringe antallet af spritulykker. Vi håber, at siden vil inspirere til at vi allesammen kan gøre mere der hvor vi er - til hverdag og fest.

Det er både for dig, som har mistet en du har kær pga. spritkørsel, dig der selv har kørt spritkørsel eller dig, der blot støtter op om sagen.

Vi er heldigvis mange, der arbejder for at stoppe spritkørsel. Det betyder også, at der kan være mange forskellige holdninger. Det kan give en god og nuanceret diskussion – og sådan ønsker vi også, det skal være.

Knap 150.000 danskere er allerede med i fælleskabet på Facebook. Skal du være med?

Dodo mistede sin søster i en spritulykke


19-årige Michelle kørte en aften efter sushi. Men hun kom aldrig hjem igen. Hør hendes søster, Dodo fortælle om familiens tragedie. 

Børn fortæller om spritkørsel


Vi har taget en lille snak med nogle kloge børn, som fortæller, hvorfor de voksne ikke må køre bil, når de har drukket alkohol. 

 

Hver 6. dødsulykke i trafikken skyldes alkohol

Kampagne hylder livets gode pust


Kampagnen hedder 'Klar til et pust' og sætter fokus på alle de værdifulde sider af livet, som vi ikke bør sætte over styr ved at køre spritkørsel.

Drikker man til grænsen og forsøger at regne på, hvor mange genstande man forbrænder i løbet af aftenen, kan det hurtigt blive et kompliceret regnestykke. Det kan få fatale konsekvenser – både økonomisk, socialt og helbredsmæssigt – hvis man får overbevist sig selv om, at det er forsvarligt at sætte sig bag rattet.

Kampagnen henvender sig primært til den målgruppe, der tror, at de kan regne ud, hvor meget alkohol de kan tåle, før de rammer en promille på 0,5. 

I perioden 2011-2015 har der været 157 dræbte og 984 alvorligt tilskadekomne i trafikulykker, hvor føreren af et motoriseret køretøj (personbil, varebil, lastbil, motorcykel mv.) har været spirituspåvirket. 

Sådan ender Katrine som spritbilist

Er du klar til et pust?: Sådan ender Katrine som spritbilist

Katrine skal til firmafest. Hun ankommer kl. 19.15 og går hjem kl. 03.00. Katrine drikker:

Velkomstdrink: 1 genstand 

Forret: 2 genstande

Hovedret: 2 genstande

Dessert: 1/2 genstand 

Kaffe: 1/2 genstand 

Efter middagen og frem til natmad: 3 genstande 

I alt: 9 genstande 

Katrine vejer 65 kg. og forbrænder derfor ca. 1 genstand på 1 time og 45 minutter. Det betyder, at Katrines promille først vil ramme 0 kl. 11:45 næste dag. 

Katrine skal køre sin søn til fodboldkamp næste morgen og føler sig egentlig også frisk nok til at køre. Men da Katrine i god tro kører næste morgen, er hun faktisk spritbilist! 

Det er alt for kompliceret at regne promillen ud efter en våd aften. Hold dig derfor maks til 1 genstand, hvis du skal køre. 

Kilde: Fakta om alkohol fra Regionernes ANT-kursus. 

Servér festlige drinks uden alkohol

Er du klar til et pust?: Servér festlige drinks uden alkohol

Opskriften på en festlig aften, der slutter sikkert: Sørg for lækre drinks uden alkohol til dem, der skal køre hjem fra festen.

Summer grace

Ingredienser:

  • 2-3 skiver agurk
  • 4-5 mynteblade
  • 2 cl hyldeblomstsaft
  • 6 cl ginger beer

Fremgangsmåde:

Kom agurk og hyldeblomstsaft i et glas og mas det godt sammen. Kom mynte og is i glasset og top op med ginger beer. Rør efter, så ingredienserne fordeles i glasset.

Se alle vores lækre opskrifter med alkoholfri drinks

Læs vores blog

Fortæl din historie

Er du klar til et pust?: Fortæl din historie
  • Har du været involveret i en ulykke?
  • Eller kender du en, som har været i en ulykke på vejene?

Personlige historier om trafikulykker kan minde flere om, hvorfor de bør køre sikkert i trafikken.

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du vil fortælle din historie, så andre trafikanter tænker mere over deres adfærd i trafikken.

Del din historie med os her

Aktuelle kampagner