Hver femte dødsulykke skyldes alkohol

Servér festlige drinks uden alkohol

Er du klar til et pust?: Servér festlige drinks uden alkohol

Opskriften på en festlig aften, der slutter sikkert: Sørg for lækre drinks uden alkohol til dem, der skal køre hjem fra festen.

Ingredienser til en frisk mocktail "BROOM BROOM"

  • 2 cl brombærsirup
  • 2 cl sukkerlage
  • 3 cl citronjuice
  • Top med dansk vand

Fremgangsmåde

Sukkerlage:
Bland lige dele sukker og vand i en gryde. Varm det op til kogepunktet, så sukkeret opløses i vandet. Efter afkøling er det klar til brug. Hvis du vil springe sukkerlagen over, kan du bruge flydende honning i stedet

Drink:
Hæld brombærsirup, sukkerlage og citronjuice i et glas. Fyld op med knust is og top med danskvand. Pynt med en citronskive eller et friskt brombær. 

Se alle vores lækre opskrifter med alkoholfri drinks

Kampagne hylder livets gode pust

Kampagnen hedder 'Klar til et pust' og sætter fokus på alle de værdifulde sider af livet, som vi ikke bør sætte over styr ved at køre spritkørsel.

Drikker man til grænsen og forsøger at regne på, hvor mange genstande man forbrænder i løbet af aftenen, kan det hurtigt blive et kompliceret regnestykke. Det kan få fatale konsekvenser – både økonomisk, socialt og helbredsmæssigt – hvis man får overbevist sig selv om, at det er forsvarligt at sætte sig bag rattet.

Kampagnen henvender sig primært til den målgruppe, der tror, at de kan regne ud, hvor meget alkohol de kan tåle, før de rammer en promille på 0,5. 

Fra 2010 til 2014 mistede 187 personer livet i en spritulykke med en påvirket fører af et motoriseret køretøj, mens 1085 kom alvorligt til skade. Det svarer til, at hver femte dødsulykke i trafikken sker med en påvirket fører - hovedsageligt bil og knallert.

Deltag på Facebook


Stop Spritkørsel er et fællesskab for alle, der er imod spritkørsel og vil være med til at nedbringe antallet af spritulykker. Vi håber, at siden vil inspirere til at vi allesammen kan gøre mere der hvor vi er - til hverdag og fest.

Det er både for dig, som har mistet en du har kær pga. spritkørsel, dig der selv har kørt spritkørsel eller dig, der blot støtter op om sagen.

Vi er heldigvis mange, der arbejder for at stoppe spritkørsel. Det betyder også, at der kan være mange forskellige holdninger. Det kan give en god og nuanceret diskussion – og sådan ønsker vi også, det skal være.

Over 145.000 danskere er allerede med i fælleskabet på Facebook. Skal du være med?

Læs vores blog

Aktuelle kampagner