Kør bil når du kører bil

Sidder du og roder med papirer, kaffe, mobil eller gps under kørslen, øger du risikoen for at køre galt. Uopmærksomhed spiller ind i hver tredje trafikulykke – det sætter Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension fokus på i den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil”.

Se kampagnefilmen

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Kør bil når du kører bil: Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • du indstiller GPS eller radio
  • du samler ting op fra gulv eller handskerum
  • du spiser eller drikker
  • du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • du er stresset og har tankerne et helt andet sted

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!

Besøg vores Råd og viden sektion om uopmærksomhed

Kører du 80 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 89 meter i blinde.

Test dig selv

Kør bil når du kører bil: Test dig selv

Fjerner du blikket fra trafikken i blot få sekunder, så har du hurtigt kørt mange meter i blinde. Men hvor langt kører man egentlig på en sms? Vi har lavet et mobilsite, hvor man kan teste sig selv, og se hvor langt man kan køre på en almindelig sms.

 

Start testen ved at sende en sms med teksten "kør bil" til 1919. Eller besøg denne site via din mobils browser: www.sikkertrafik.dk/korbil

Nb! Den fungerer kun på mobiltelefonen.

 

 

 

Aktuelle kampagner