Sæt sikker trafik på skoleskemaet

Skolekampagne: Sæt sikker trafik på skoleskemaet

Kampagnen 'Børn på vej / Teenager i trafikken' skal sætte sikker trafik på skoleskemaet for alle skolebørn. Den kører hvert år i uge 33-36.

Plakater og politikontrol på skolevejene

I kampagneperioden bliver der bl.a. opsat 'Børn på vej'-plakater ved skolerne og politiet udfører kontrol på skolevejene. Vi udsender også hvert år nye og spændende kampagnepakker til skolerne. Det er kommunen, der bestiller kampagnemateriale. 

Se 2018-kampagnens elementer herunder:

Se kampagnepakkernes indhold

Kampagnepakke 8. - 9. klasse

Skolekampagne: Kampagnepakke 8. - 9. klasse

Pakken til 8.- 9. klasse består af:

 • Plakat til klassen (A2) med filmen Mens vi lever. Der medfølger 6 plakater pr. skole.
  Mens vi lever er en ny dansk spillefilm, som er inspireret af en virkelig trafikulykke. Rådet for Sikker Trafik har medfinansieret filmen, og den ligger på sikkertrafik.dk/SKOLE 
 • Lærervejledning til filmen Mens vi lever. Der medfølger 2 lærervejledninger pr. skole. Lærervejledningen har opgaver og forslag til, hvordan der kan arbejdes med filmen i Dansk, Kristendom og Trafik.
 • Flyer med Sikker Trafik To Go - vores nye gratis undervisningstilbud til udskolingen. 10 flyere pr. skole. Du kan tilmelde dig Sikker Trafik To Go fra 1. juni 2018.

Tilmelding til kampagnen sker via kommunen

Kampagnepakke 0. klasse

Skolekampagne: Kampagnepakke 0. klasse

Pakken til 0. klasse består af:

 • Min trafikbog – opgavehæfte til eleverne (1 pr. elev)
 • Postkort til forældre (1. pr. elev)
 • Klasseplakat ’På gåtur med klassen’ (1-2 plakater pr. klasse)
 • Postmapper og refleksveste (tilkøb)


Klassekonkurrence åbner 13. august

Vind præmier i klassekonkurrencen. Indtast løsningen fra den sidste side i opgavebogen her på siden senest den 12. oktober – så er I med i konkurrencen. Det er kommunen, der står for at vælge præmier, som de udlodder blandt de deltagende klasser.

Konkurrencen løber fra 13. august til 12. oktober 2018.


Tilmelding til kampagnen sker via kommunen


Læseplan til færdselskontaktlæreren

Skolekampagne: Læseplan til færdselskontaktlæreren

Til hver skole er der desuden vedlagt en opdateret oversigt over materialer til trafikundervisningen samt et postkort med Rådets kursus til færdselskontaktlærere.

Download læseplanen herunder.

Teenager i trafikken

Skolekampagne: 13-16-årige kommer oftest til skade i trafikken

De 13-16-årige kommer oftest til skade i trafikken
Kampagnen 'Teenager i trafikken' sætter i fokus på de store elever i skolen. Ifølge ulykkesstatistikken er det nemlig elever i 7.-9. klasse, der kommer mest til skade i trafikken. Netop som vi tror, de har lært det hele. De har altså stadig brug for, at lærere og andre voksne tør blande sig i, hvordan de færdes i trafikken.

Lær dine elever at være ung i trafikken
I vores udskolingsmaterialer finder du alderssvarende og tværfaglige undervisningsforløb, der hjælper eleverne med at reflektere over deres adfærd i trafikken – og samtidig er forløbene tænkt ind i de faglige mål for dansk, matematik og/eller samfundsfag.

Find alle vores gratis forløb til udskolingen her

De ældste elever kommer oftest til skade i trafikken

Ulykkerne sker typisk i hverdagen

Skolekampagne: Ulykkerne sker typisk i hverdagen
I hverdagene bliver flere 12-16-årige dræbt eller kommer alvorligt til skade end i weekenden. Og det er primært om morgenen og i eftermiddagstimerne, når der er transport til og fra skolen, fritidsaktiviteter mv.
Skolekampagne: Ulykkerne sker typisk i hverdagen
Der sker flere fodgænger-, cykel- og knallertulykker i byen end på landet blandt de 12-16-årige. Generelt er der flere dræbte og alvorligt tilskadekomne 12-16-årige i byerne end på landet.

Ulykkerne stiger med alderen – mest for drenge

Skolekampagne: Ulykkerne stiger med alderen – mest for drenge
Risikoen for at blive dræbt eller komme alvorligt til skade i trafikken stiger, efterhånden som teenagerne bliver større - mere for drenge end for piger. Men der er en stigning for begge køn fra de er 12 år til de 16 år. Samlet kommer næsten fem gange så mange 16-årige alvorligt til skade eller bliver dræbt i trafikken som 12-årige.
Skolekampagne: Ulykkerne stiger med alderen – mest for drenge
Figuren viser aldersfordelingen blandt dræbte og alvorligt tilskadekomne børn i alderen 6-16 år 2013 - 2017.

Regler virker bedre end dialog

Skolekampagne: Regler virker bedre end dialog
Forældre kan hjælpe deres børn med at sige fra over for venner, der kører for stærkt. Det gør en forskel at tale med sit barn om at sige fra. Men det virker endnu bedre at lave regler.
Skolekampagne: Regler virker bedre end dialog
Tal med din teenager - det gør en forskel. For de 13-16-årige gælder, at hvis de har lavet regler med deres forældre, påvirker det også deres holdning til fx at tale i mobil på cyklen.

Forældre betyder mere end vennerne

Skolekampagne: Forældre betyder mere end vennerne
Forældre har større indflydelse på 13-16-åriges holdninger til trafik end vennerne har. Hver anden mellem 13 og 16 år siger, at forældrene har en stor indflydelse. Kun hver fjerde mener, at vennerne påvirker deres adfærd i trafikken.

Kampagne til teenageforældre

Kampagnesite til forældre

Skolekampagne: Kampagnesite til forældre

Der er meget forældre kan gøre for at hjælpe deres teenagere sikkert på vej. På vores kampagnesite kan de bl.a. finde:

 • Gode råd fra psykolog Ulla Dyrløv
 • Interview med teenagere
 • Infografikker om teenagere og trafik

Gå til sikkertrafik.dk/teenager

Se kampagnefilmen - Teenager i trafikken

Kontakt


Databehandleraftale til kommuner og skoler der benytter Rådet for Sikker Trafiks digitale undervisningsmaterialer

Skolekampagne: Databehandleraftale til kommuner og skoler der benytter Rådet for Sikker Trafiks digitale undervisningsmaterialer

Den 25. maj 2018 trådte EUs persondataforordning i kraft. For at leve op til kravene, har Rådet for Sikker Trafik udviklet en såkaldt databehandleraftale, som er nødvendig for at beskrive, hvad der sker når elever og personale benytter deres UNI-login som adgang til Rådet for Sikker Trafiks digitale undervisningsmaterialer. 

Hvis du har brug for en databehandleraftale med Rådet for Sikker Trafik, skal du sende en mail til databehandleraftale@sikkertrafik.dk  

Undervisningsmaterialer til alle klassetrin