Bruno og Niller (0. - 3. klasse)

Bruno og Niller tager dig og dine elever med på en cykeltur, hvor Bruno lærer, hvad man skal kunne for at være en sikker cyklist.

Hvem er Bruno og Niller?

Bruno og Niller (0. - 3. klasse): Hvem er Bruno og Niller?

Den karlsmarte politimester Bruno og hans generte elev Niller er to karakterer, der spilles af Hella Joof (Bruno) og Peter Frödin (Niller). Nillers største ønske er at blive rigtig politibetjent. Men det kræver, at han tager 'Det Lille Kørekort' først.

Niller er ny i trafikken og repræsenterer dermed en figur, som børnene kan identificere sig med. Bruno er den ”kloge” voksenfigur, men som i den virkelige verden er det ofte Niller, der har ret.

Om materialet


Bruno og Niller henvender sig til de yngste elever i indskolingen. Udover en kort introduktionsfilm består materialet af 4 episoder der tilsammen varer ca. 20 minutter:

  1. Introduktion
  2. Cykeltjek - Bruno og Niller tjekker cykler
  3. Cykelsignaler - Bruno og Niller i krydset
  4. Cykelbane - Bruno og Niller på cykelbanen
  5. Cykelopførsel - Bruno og Niller viser stil

 

Bruno og Niller tjekker cykler

Bruno og Niller skal ud på en cykeltur, men Nillers cykel mangler så meget, at Bruno ikke vil tillade det, før det er blevet bragt i orden. Bruno lærer Niller, hvad der skal være på en cykel, før den er lovlig.

Bruno og Niller i krydset

Bruno lærer Niller, hvilke signaler man skal kunne for at færdes sikkert på cykel i trafikken. Derudover fortæller Bruno, hvad Niller skal være særligt opmærksom på, når han kommer til forskellige kryds.

Bruno og Niller på cykelbanen

Bruno sætter Niller til at bygge en cykelbane, og viser, hvordan man gennemfører den.

Bruno og Niller viser god stil

Bruno tager en snak med Niller om god og dårlig trafikstil.