Kom godt i gang

Der er mange måder at komme i gang på. Det vigtigste er, at en person eller en gruppe tager initiativet. Det kan være fra kommunen, skolebestyrelsen, skolens ledelse, lærere, færdselskontaktlærerne, elevrådet eller forældre.

Sådan laver du en trafikpolitik

Kom godt i gang: Sådan laver du en trafikpolitik

Lav en arbejdsgruppe

Nedsæt en arbejdsgruppe til at undersøge hvad skolen allerede gør og få det skrevet ned. Gruppen kan fx bestå af færdselskontaktlæreren, lærere, skolebestyrelsen, skoleledelsen, elevrådet og måske særligt engagerede forældre.

Få overblik

Undersøg, hvad der er gjort tidligere, hvad der fungerer godt og skidt, og hvor der er udfordringer, trafikpolitikken skal tage hånd om.

Hvad er vigtigt?

Lav en prioriteret liste og en tidsplan over jeres ønsker. Ud fra den kan I notere, hvordan I vil forsøge at løse et problem ad gangen. Måske kan I holde et møde, hvor alle interesserede kan diskutere prioriteringen.

Skriv trafikpolitikken ned

Nu skal I i gang med arbejdet. Det er selvfølgelig ikke nok at have skrevet jeres ønsker ned, hvis ikke I følger op på dem. Derfor skal I skabe opmærksomhed omkring politikken, når den ligger klar. Sæt en ansvarlig på hvert punkt, der står beskrevet i politikken.

Film I kan bruge som afsæt til at tale om, hvorfor det er en god idé at have en trafikpolitik


Bare en lille tur

Diana gik i 9. klasse på Dueholm skole i Morsø Kommune. En aften kørte hun galt sammen med to kammerater. Diana skulle bare lige fra en fest til en anden, men endte aftenen på hospitalet.

Når små ting gør en stor forskel

Hør hvordan skolebestyrelsen på Trørød skole fik forældrene på skolen, til at bruge "Kys og Kør anlægget" på en god måde.

Children see. Children do.

At børn efterligner deres forældre på godt og ondt, kan man se i filmen "Children see. Children do." fra den australske børnerettighedsorganisation Napcan.

Om at være forældre til teenagere i trafikken

Som forældre til teenagere har du ansvar og indflydelse på deres adfærd i trafikken. Se hvordan du kan tale trafik med en teenager.

Filips far

Vær en nederen forælder og stå fast på cykelhjelmen. Kampagnen er lavet af Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik. Vær med på http://www.facebook.com/nederen

Nanna i trafikken

Hvad er trafik for teenagere, og hvordan gør man? Mød Nannas far. Han forsøger på entusiastisk - men tvivlsom vis - at lære sin teenagedatter at begå sig i trafikken.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp, kontakt da:


Lav en trafikpolitik