Kør bil, når du kører bil

Uopmærksomhed eller utilstrækkelig orientering optræder i over halvdelen af alle dødsulykker i trafikken. Herunder har vi samlet film, fotos og grafikker omkring uopmærksomhed, som frit kan deles på politiets sociale platforme eller i e-mails.

Film til download:

LÆG MOBILEN - ellers koster det et klip

Udover en bøde på 1.500 kr. koster det også et klip i kørekortet samt 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

Download videoen (højreklik og gem link som)

Læs mere om klip i kørekortet

Mobil ved lyskryds

Selvom du holder stille for rødt lys eller i kø, betragtes du stadig som kørende, og så må du ikke bruge håndholdt mobil/GPS/tablet mv. Du har ikke den fornødne opmærksomhed på trafikken og kan risikere at køre for hurtigt ud i krydset.

Download videoen (højreklik og gem link som)

Gode råd til at blive ¨lægger¨ på cykel

  1. Ring eller SMS inden du cykler
  2. Skal du høre musik, så vælg musiknummer inden du cykler
  3. Skru ned for dit headsæt eller brug kun én ørebøf, så du kan høre trafikken
  4. Hold ind til siden hvis du skal bruge din mobil

Download videoen (højreklik og gem link som)

Læs mere om uopmærksomhed på cykel

Er du for træt til at køre?

Trætheden kommer snigende og kan pludselig overmande én, mens man kører. Derfor er det meget vigtigt at lytte til kroppen og tage træthedssignaler alvorligt. Stop bilen og tag en kort lur på 15-20 minutter, inden du kører det sidste stykke af turen. Det er det eneste, der hjælper. En powernap giver dog kun energi til at fortsætte kørslen i kort tid bagefter.

Download videoen (højreklik og gem link som)

Mere viden om træthed

Hold fokus på vejen

Hvad laver du, når du kører bil? Når du ikke har øjnene på vejen og trafikken, kunne du lige så godt tage en pose over hovedet.

Download videoen (højreklik og gem link som)

Mobiltelefonen fjerner dit fokus

Det kan være lokkende at checke sit feed, imens man cykler. Men har du mere fokus på mobilen, end det der foregår på cykelstien, kan det give farlige situationer i trafikken. Kør cykel, når du kører cykel

Download videoen (højreklik og gem link som)

Læs mere om uopmærksomhed på cykel

Quiz

Kør bil, når du kører bil: Quiz

Prøv vores quiz her

Kunne du tænke dig at indlejre quizzen på din hjemmeside? Så skriv til os på sej@sikkertrafik.dk og modtag embed-koden i din indbakke.