Kommunernes Trafiktest

Mange kommuner arbejder i dag meget mere struktureret med at skabe sikker trafik end for bare få år siden. Det viser resultatet af Kommunernes Trafiktest. Der er ingen tvivl om, at kommunernes arbejde er en medvirkende årsag til, at det går bedre med trafiksikkerheden.

Kommunernes Trafiktest har 10 års jubilæum

Kommunernes Trafiktest: Kommunernes Trafiktest har 10 års jubilæum

Kommunernes Trafiktest understøtter for tiende år kommunernes arbejde med børn og unges trafikvaner. Kommunerne har gennem de sidste ti år arbejdet på at skabe mest mulig trafiksikkerhed for børn og unge i kommunerne. Flere og flere kommuner leverer gode resultater til glæde og gavn for alle børn og unge.

Nyt i år

Skoler med en færdselskontaktlærer har mere trafikundervisning. Som noget nyt spørger vi derfor kommunerne om, hvor mange af skolerne der har en færdselskontaktlærer eller trafiklærer.

Endnu mere guld

Der vil igen i år være en guldkategori til de kommuner, der får over 80 point i testen. Og der vil også være fem regionale vindere.

Resultatet af testen bliver afsløret i maj.

 

 

Se hvordan din kommune klarede testen i 2018


Aabenraa Kommune vinder i 2018 med 93 point ud af 100 mulige. Det er tredje gang i alt og andet år i træk, at Aabenraa løber med den samlede sejr og titlen som regionsvinder i Syddanmark. Stort tillykke! 

De fire andre regionsvindere er:

  • Hovedstaden: Helsingør Kommune – 91 point
  • Nordjylland: Frederikshavn Kommune – 87 point
  • Midtjylland: Herning Kommune – 82 point
  • Sjælland: Faxe Kommune – 81 point

Peg på kortet og få flere informationer om din kommunes resultat!

Download en PDF version af kortet her

Underviser din kommune eleverne i færdsel?

Kommunerne yder generelt en stor indsats, når det gælder om at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Der er dog fortsat områder med potentiale til forbedringer.

Et af dem er færdselsundervisningen i skolerne. På kortene kan du danne dig et overblik over, hvor mange procent af kommunernes elever, der modtager undervisning i tre udvalgte undervisningsmaterialer fra Rådet for Sikker Trafik:

  •  Sikker Trafik LIVE
  • Cyklistprøven 
  • Gåprøven 

Undervisningsmaterialerne er alle en del af Rådet for Sikker Trafiks læseplan til grundskolen.   

Her kan du downloade Kommunernes Trafiktest samt pressebilleder

Forside 2019 2.jpg
Skoletrafiktest 2019.pdf
Download
Pressebillede.png
Pressebillede.png
Download