Kommunernes Trafiktest

Mange kommuner arbejder i dag meget mere struktureret med at skabe sikker trafik end for bare få år siden. Det viser resultatet af Kommunernes Trafiktest. Der er ingen tvivl om, at kommunernes arbejde er en medvirkende årsag til, at det går bedre med trafiksikkerheden.

Kommunernes Trafiktest i ti år

Kommunernes Trafiktest: Kommunernes Trafiktest i ti år

Kommunerne har gennem de sidste ti år arbejdet på at skabe mest mulig trafiksikkerhed for børn og unge i kommunerne. Flere og flere kommuner leverer gode resultater til glæde og gavn for alle børn og unge. 

I dette års test har kommunerne samlet fået flere point end nogensinde før. Og det på trods af at vi har tilføjet et nyt spørgsmål.

Nyt i årets test

Skoler med en færdselskontaktlærer har mere trafikundervisning. Som noget nyt spørger vi derfor kommunerne om, hvor mange af skolerne der har en færdselskontaktlærer eller trafiklærer. 

Endnu mere guld

Hele 15 kommuner kom i år op i guldkategorien. Tillykke til dem. De fik nemlig alle 80 point eller derover. Vi håber på endnu flere til næste år.

 

To vindere i 2019


I år kårer vi både en erfaren vinderkommune Aabenraa og en helt ny vinder Esbjerg Kommune.

For første gang i de ti år vi har gennemført Kommunernes Trafiktest, har vi i år to vindere. Både Esbjerg og Aabenraa har fået 95 point ud af 100 muligt. Tillykke til både Esbjerg og Aabenraa

 

Flere kommuner i guldligaen

Der er også guld til 15 kommuner i år. Det er tre mere end sidste år.

Guldkommunerne er:

Esbjerg, Faxe, Fredensborg, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Frederikssund, Helsingør, Hillerød, Lyngby-Taarbæk, Thisted, Vejen, Vejle, Viborg og Aabenraa.

  • Se på kortet hvordan din kommune klarede årets test.

 

Underviser din kommune eleverne i færdsel?

Kommunerne yder generelt en stor indsats, når det gælder om at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Der er dog fortsat områder med potentiale til forbedringer.

Et af dem er færdselsundervisningen i skolerne. I testen følger vi brugen af følgende gratis materialer: 

  •  Sikker Trafik LIVE
  • Cyklistprøven 
  • Gåprøven 

Undervisningsmaterialerne er alle en del af Rådet for Sikker Trafiks læseplan til grundskolen. På kortet kan du se hvor mange elever der får besøg af en LIVE ambassadør i din kommune.