Fartkampagne i foråret 2017

I uge 14-16 gennemfører vi fartkampagnen ”Sænk farten – før det er for sent”. Kampagnen handler om de konsekvenser, selv en lille hastighedsoverskridelse kan have, uanset hvor god en bilist du er.

Nedenfor finder du forskellige elementer, som I kan bruge i kampagnen.

Spred kampagnens budskaber i pressen, på Facebook og via jeres egne medier

Få omtale i pressen

Vær med på Facebook

Fartkampagne i foråret 2017 : Vær med på Facebook

Tekstforslag til post nr. 1 (uge 13):

(Indsæt medarbejders fornavn) er i gang med at sætte vejkantplakater op langs (indsæt navn på vej) til vores fartkampagne i næste uge. Vi håber, I vil passe godt på ham, hans kolleger og jer selv i trafikken.

(Tag et billede af en af kommunens medarbejdere, der sætter en vejkantplakat op langs vejen)

 

Tekstforslag til post nr. 2 (uge 14):

Farten kan dræbe. Det ved alle. Men er du klar over, hvor lidt der skal til? Grafikken viser, hvad farten betyder, hvis du lige pludselig får brug for at bremse.

Download billede til post nr. 2: "Standselængde ved uventede forhindringer"

 

Tekstforslag til post nr. 3 (uge 15):

Jo højere fart, jo mere alvorlig bliver ulykken, hvis uheldet pludselig er ude.

Download billede til post nr. 3: "Jo højere fart, jo større risiko"

 

Tekstforslag til post nr. 4 (uge 16):

Tit er det travlhed, der er årsagen til, at speederen trykkes lidt ekstra i bund. Men er det risikoen værd?

Download billede til post nr. 4: "Hvis du kører 95 km/t, hvor du må køre 80 km/t..."

 

Få inspiration til mere indhold på Rådets facebookside i kampagneperioden: www.facebook.com/sikkertrafik

Del kampagnefilmen


Kampagnefilmen ”Sænk farten – før det er for sent" er en smuk og følelsesladet film om, hvor galt det kan gå, hvis man kører for hurtigt. 

Vis filmen på infoskærme (fx i Borgerservice), på jeres hjemmeside (fx sammen med nyhedsteksten), eller del den via sociale medier.

Del filmen på sociale medier

Brug dette link: https://www.sikkertrafik.dk/kampagner/saenk-farten#11535 

Indsæt filmen på kommunes hjemmeside

Brug nedenstående embed-kode: 

 <div style="width: 100%; height: 0; position: relative; padding-bottom: 56.25%;"><iframe src="//rfst.23video.com/v.ihtml?token=6b867fb8c3d1a56a05ea4bff1c89c58f&amp;source=embed&amp;photo%5fid=14633859" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0;" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"></iframe></div>

 

Indhold til jeres website

Fartkampagne i foråret 2017 : Indhold til jeres website

Forslag til nyhedstekst om kampagnen:

 

Fartkampagne i april

Den 3.-23. april er kommunen med i den nationale fartkampagne sammen med Rådet for Sikker Trafik og 84 af landets andre kommuner. I den periode vil I derfor møde røde plakater langs vejene med teksten "Sænk farten - før det er for sent", der skal minde bilisterne om at holde øje med speedometeret og løfte foden fra speederen, hvis de kører for stærkt.

Kampagnen sætter nemlig fokus på de konsekvenser, det kan have at køre for stærkt - også bare hvis det er en lille smule. Hvis der pludselig sker noget uventet i trafikken, så spiller hastigheden en afgørende rolle i, om der sker en ulykke, og hvor alvorlig ulykken bliver. 

På Rådet for Sikker Trafik kan du selv afprøve, hvad for høj fart betyder, hvis du pludselig får brug for at bremse: www.sikkertrafik.dk/sænkfarten

472 personer har mistet livet i 2011-2015 i ulykker med for høj fart, og dermed er farten den største dræber i trafikken.

 

Spred budskabet med en e-mailsignatur

Fartkampagne i foråret 2017 : Spred budskabet med en e-mailsignatur

Vi har lavet en e-mailsignatur, som du og dine kolleger kan benytte for at gøre opmærksom på kampagnens budskab.

Hent word-dokumentet, kopier indholdet og sæt det ind i dit mailprogram som e-mailsignatur.

 

Resultater fra efterårskampagnen 2016

Fartkampagne i foråret 2017 : Resultater fra efterårskampagnen 2016

"Sænk farten - før det er for sent" blev lanceret i oktober 2016 sammen med 84 kommuner. Det betød ikke mindst, at der stod godt 5.000 plakater på de danske kommune- og statsveje for at minde bilisterne om at overholde hastighedsgrænserne.

Efterfølgende blev kampagnen evalueret af Epinion i en undersøgelse blandt 1.000 bilister i alderen 18-65 år. Selv om for høj fart er det trafiksikkerhedstema, der bliver mødt med størst skepsis blandt de danske bilister, bliver kampagnen modtaget positivt - her er et udvalg af rapportens resultater:

- 88 % synes, kampagnen er meget god/god

- 91 % synes, kampagnen er meget relevant/relevant

- 84 % af bilisterne har set vejkantplakaten én eller flere gange

- 83 % synes meget godt/godt om plakaten

- 52 % angiver, at de har kørt for stærkt, mens de har passeret plakaten. Heraf har ca. 2/3 herefter sænket farten. 

- 65 % siger, at plakaten har fået dem til at kigge på speedometeret for at tjekke hastigheden. 

- 67 % siger, at kampagnen har fået dem til at tænke over, at selv mindre hastighedsovertrædelser kan få store konsekvenser

- 63 % siger, at kampagnen har fået dem til at tænke over, at når andre begår fejl i trafikken, kan deres fart være afgørende for, hvor galt det går. 

 

Om fartkampagnen

Fartkampagne i foråret 2017 : Om fartkampagnen

Selv en lille hastighedsoverskridelse kan få store konsekvenser, uanset hvor dygtig en bilist du er, og uanset hvilken bil du kører. Det er omdrejningspunktet for kampagnen "Sænk farten - før det er for sent".

De fleste bilister kender situationen, hvor alt ånder fred og ingen fare, og hvor man fristes til at trykke lidt ekstra på speederen. Men mange tænker ikke over, hvilken rolle den lille fartoverskridelse betyder for at kunne standse i tide, hvis der pludselig er en forhindring på vejen. Når andre begår fejl i trafikken, så kan selv en lille forskel i hastigheden betyde forskellen på at undgå eller at havne i en ulykke. 

For høj fart er stadig den hyppigste faktor, når der sker dødsulykker, og hvis vi alle kan lette foden lidt fra speederen, vil vi redde liv i trafikken. I kampagnen sætter vi fokus på, hvorfor for høj hastighed er farligt, fx ved at illustrere forskellen på standselængden ved forskellige hastigheder.

Kampagnens primære elementer er bl.a.

- Vejkantplakat med teksten "Sænk farten før det er for sent"

- Filmen "Hvis han havde kørt 80 km/t, var ulykken ikke sket"

- Den digitale test "Kan du nå at standse?"

Se mere på kampagnesitet sikkertrafik.dk/sænkfarten

 

 

 

Vejkantplakat og stativer

Fartkampagne i foråret 2017 : Vejkantplakat og stativer

Vejkantplakaten er blevet testet både kvalitativt og kvantitativt og har fået meget positive tilbagemeldinger - den er synlig, enkel, og budskabet er let at afkode i forbifarten. Plakatens form opfordrer til, at vi får farten ned. 

Plakaterne er primært udviklet til landevejsstrækninger med 80 km/timen, og vi anbefaler, at de opsættes der. Men de kan selvfølgelig også bruges til andre strækninger – afhængigt af den enkelte kommunes vejnet.

OBS! Vær særligt opmærksom på, at vejkantplakaterne placeres, så de ikke tager trafikanternes udsyn fra fx sideveje og udkørsler. Se retningslinjer for opsætning af vejkantplakater

Plakaten måler 1000 x 550 mm og produceres i 3 mm polystyren.

 

Der er to slags stativer, et med og et uden trekantet fod. Den trekantede fod gør, at stativet står ekstra godt fast i blæsevejr og lign.

Se tegning af stativ uden trekantet fod

Se tegning af stativ med trekantet fod

Rådet for Sikker Trafik sætter desuden 1.000 vejkantplakater op på statsvejene.

Spørgsmål? - Kontakt os


Deltag i vores nationale kampagner