Eksempler på sikkerhedsledelse.

Til inspiration

”Hvordan arbejder vi med at forandre tingene, når vi har så lidt tid sammen?”

Sådan styrker Carlsberg sikkerhedskulturen

Eksempler på sikkerhedsledelse.: Sådan styrker Carlsberg sikkerhedskulturen

Mange af Carlsbergs medarbejdere har mere end 10 års anciennitet og derfor indgroede vaner. Hvordan forandrer man en kultur og forbedrer adfærden i trafikken blandt kolleger, der er eksperter i eget job, og som sjældent er samlet?

UDFORDRING: Carlsberg har en klar ambition om at undgå uheld blandt chaufførerne. Mange medarbejdere har været ansat i årtier, og det er en stor udfordring at styrke kulturen hos en arbejdsgruppe, der sjældent er samlet.

PROCES: For at minimere antallet af ulykker, udpeger de ansatte selv potentielle risici og sikkerhedsbrister, som kollegaer og ledere arbejder videre med. En række tiltag er iværksat for at skabe en mere åben kultur på rejsen mod NUL ulykker, som er en del af Carlsbergs bæredygtighedsprogram.

Resultat: Med tiltag som Life Saving Rules, sikkerhedsdage og Safety Walks ændrer kulturen sig nu løbende. Medarbejderne præger processen og deres forebyggende sikkerhedshandlinger - der indberettes via en app -  stiger fra år til år imens antallet af ulykker falder.

"Det handler om at gøre det vedrørende"

Eksempler på sikkerhedsledelse.: "Det handler om at gøre det vedrørende"

”Det gælder om at gøre det vedrørende for den enkelte; simpelt og uden gråzoner. Være fysisk til stede. Vi får chaufførerne til at sætte ord på deres uheld, som de deler med kollegerne. Det er blevet acceptabelt at sige, man er kommet til skade for at lære hvorfor, det er sket. For at nå ambitionen om nul ulykker, skaber vi en åben og ærlig kultur. Vi vil gerne have en god dialog med medarbejderne omkring deres risikovurdering; de skal se risikoen og vide hvordan de håndterer den. Vi kan ikke pakke vores medarbejdere ind i vat og bomuld, når de forlader vores site. Derfor skal sikkerhedspolitikken være nærværende: Fokusér på formålet – Gør det personligt.”

- Lene Borne, Transportation & Distribution Director, Carlsberg