28.04.2017

Virksomheder nomineret til trafikpris

Fire danske virksomheder er nomineret til Sikker Trafik Erhverv-prisen, der uddeles torsdag den 4. maj. Virksomhederne roses for at gøre de ansattes kørsel i trafikken mere sikker. De fire virksomheder ligger i Nykøbing Mors, Horsens, Fredericia, Hedehusene, Høje Taastrup og Gentofte.

Virksomheder nomineret til trafikpris: Virksomheder nomineret til trafikpris

Hver dag kører ansatte i landets virksomheder millioner af kilometer på vejene i arbejdstiden i enten personbil, varevogn, lastbil eller busser. Desværre går det af og til galt.  Ifølge Arbejdstilsynet sker 37 % af alle arbejdsulykker med døden til følge i trafikken.

Derfor arbejder Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension med at få flere virksomheder til at fokusere på de ansattes kørsel. Erfaringer fra Danmark og udlandet har vist, at det kan være med til at reducere antallet af uheld og ulykker, når virksomhederne arbejder aktivt med trafiksikkerhed. Foruden færre uheld har flere virksomheder også haft økonomiske gevinster i form af et mindre brændstofforbrug og lavere forsikringspræmier.

Hæder til virksomhed
Torsdag den 4. maj uddeles Sikker Trafik Erhverv-prisen 2017 til en dansk virksomhed, som har gjort noget særligt for at sikre, at de ansatte kommer sikkert frem i trafikken.

Prisoverrækkelsen finder sted på en trafiksikkerhedskonference, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension afholder i København. På konferencen vil Havarikommissionen, politiet, transportministeren, Folketingets transportordførere samt 100 repræsentanter fra danske transportvirksomheder sætte fokus på, hvordan man kan gøre erhvervskørslen i Danmark mere sikker.

De fire virksomheder som er nomineret til årets trafiksikkerhedspris er:

  • Fredsø Vognmandsforretning ApS, Nykøbing Mors.
  • Carlsberg, Høje Taastrup og Fredericia.
  • Krüger Aquacare, Gentofte.
  • DSV, Hedehusene og Horsens.

Læs mere om Sikker Trafik Erhverv, der arbejder på at gøre erhvervstransporten i Danmark mere sikker.

Tid og sted for trafiksikkerhedskonferencen:

Dato: Torsdag den 4. maj 2017 - kl. 09.00-13:30.
Sted: Forsikring & Pension, Philip Heymans Allé 1, 2900 Hellerup.

Kontakt:
Maria Bryld Hansen, seniorprojektleder, Rådet for Sikker Trafik: 23645548.
Jesper Sølund, dokumentationschef, Rådet for Sikker Trafik: 21628362.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.