10.05.2019

Vemmelev Skole vinder prisen ”Årets Skolepatrulje”

Eleverne på Vemmelev Skole ved Slagelse har i dag fået en oplevelse ud over det sædvanlige. Midt i skoledagen blev de overrasket af politiet, Rådet for Sikker Trafik, borgmesteren og LB Forsikring, der havde arrangeret en surprise-fejring for alle skolens elever.

Vemmelev Skole vinder prisen ”Årets Skolepatrulje”: Vemmelev Skole vinder prisen ”Årets Skolepatrulje”

Fredagens store frikvarter går nok sent i glemmebogen hos eleverne på Vemmelev Skole. Midt i skoledagen var alle eleverne blevet samlet i skolegården, og pludselig kom en partybus kørende ind i på skolen i selskab med politiet og en Hjemis-bil samt en DJ, der spillede musik, og repræsentanter fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring samt borgmesteren fra Slagelse Kommune. Alle var kommet for at hylde skolepatruljen på Vemmelev Skole.

Skolepatruljen har nemlig vundet den nationale titel ”Årets Skolepatrulje 2019”, som er en konkurrence Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag. I den anledning er præmien en stor overraskelses-fejring midt i skoledagen med gratis is, popcorn og juice til alle 500 elever samt hædrende taler og musik.

- Det har været svært at vælge en vinder blandt de mange, seje skolepatruljer, som vi har i hele landet. Men skolepatruljen på Vemmelev Skole har gjort sig særligt bemærket, da de blandt andet har gennemført en kampagne, der har fået forældrene til at køre bedre og vise mere hensyn på skolevejen, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

I hele landet har godt 5.500 personer indstillet en skolepatrulje, som de mente burde vinde den hædrende titel. Men det blev altså Vemmelev Skole ved Slagelse, der løb med sejren.

Se YouTube-video fra i dag, hvor eleverne på Vemmelev Skole blev overrasket med den gode nyhed, fik paradekørsel med politieskorte samt modtagelsen i skolegården af 500 jublende skolekammerater. 

Børn med skilte hjalp på forældres kørsel
Ud over at være en engageret skolepatrulje, der hver dag hjælper børn sikkert og trygt over skolevejen, så har skolepatruljen og elevrådet på Vemmelev Skole også fået ekstra point for den kampagne, som de sidste år gennemførte overfor de forældre, der kører på skolevejene.

I flere uger stod eleverne hver morgen med skilte på skolevejen, hvor de opfordrede forældrene til at vise hensyn og følge reglerne. Det hjalp på de voksnes kørsel på skolevejen, og flere forældre roste efterfølgende skolepatruljen.
Elevernes indsats er så flot gennemført og prisværdig, at dommerkomiteen, som består af repræsentanter fra Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, Politiet, Skole & Forældre samt Danske Skoleelever mener, at skolepatruljen på Vemmelev Skole er de fortjente vindere af prisen ”Årets Skolepatrulje 2019”.

- 5500 nomineringer viser, at vi har fantastiske skolepatruljer i hele landet. Ud over at hjælpe deres kammerater godt på vej har skolepatruljen på Vemmelev Skole også givet de forældre, der har lidt for travlt i morgentrafikken et kærligt skub. Det er sejt, at de unge på den måde tager ansvar også for de voksne - og det fortjener at blive hyldet, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen.

Ros fra borgmester
I forbindelse med fejringen på Vemmelev Skole i dag mødte Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S) samt formanden for kommunens trafiksikkerhedsudvalg, Flemming Erichsen (S), også op for at rose eleverne for deres indsats.

- Alle skolepatruljer er hver dag med til at gøre skolevejene mere trygge. Eleverne gør et kæmpe arbejde, og det er enormt flot at se, hvordan eleverne på Vemmelev Skole har gjort en ekstra indsats og nu vinder den flotte titel som årets skolepatrulje. Det er velfortjent, siger John Dyrby Paulsen, (S), borgmester i Slagelse Kommune.

Derfor vinder Vemmelev Skole:
Fem skoler har været indstillet til prisen ”Årets Skolepatrulje 2019”. De fem skoler blev udvalgt tidligere i år, efter at dommerkomiteen havde gennemgået de godt 5.500 nomineringer. Dommerkomiteen består af repræsentanter fra Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, Politiet, Skole & Forældre og Danske Skoleelever.

Motivering for at Vemmelev Skole vinder prisen ”Årets Skolepatrulje 2019”:

Vemmelev Skoles skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2019 i et stærkt felt af kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Vemmelev Skole har eleverne taget opgaven til sig i en helt særlig grad. De tager nemlig en ekstra opgave på sig, når de forsøger at få forældrene til at bidrage mere aktivt til sikkerheden på skolevejen. Vi ser desværre ofte, at forældrene ufrivilligt kommer til at medvirke til det kaos, der kan være foran skolen om morgenen. Og derfor er det helt rigtig set, når Vemmelevs skolepatrulje involverer forældrene i form af en kampagne, der skal forbedre deres adfærd i trafikken. Forældrene er vigtige, når det kommer til børns trafiksikkerhed, for børn kopierer deres forældres adfærd. Vemmelev skole er årets skolepatrulje 2019, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og resultat af forældrekampagnen, der har betydet, at morgentrafikken nu er mere rolig foran skolen.

Kontakt:
Karina Petersen, underdirektør, Rådet for Sikker Trafik: 40353976.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.
Mikkel Klausen, CSR-chef, LB Forsikring: 24282110.
Emil Krapper, Skoleleder, Vemmelev Skole: 24908854.
Søren Hauerberg Rasmussen, kommunikationskonsulent, Slagelse Kommune: 60656319.