18.11.2016

Skolepatruljer får hæderspris

Hver morgen hjælper elever rundt om i landet børn sikkert over skolevejen. Nu har alle skolepatruljerne i Esbjerg Kommune fået prisen ”Hverdagens Helte” for deres utrættelige indsats med at gøre skolevejene mere sikre.

Skolepatruljer får hæderspris: Skolepatruljer får hæderspris

I regn, slud, frost og blæst hjælper skolepatruljerne året rundt tusindvis af børn sikkert over vejen gennem den ofte kaotiske morgentrafik. Den indsats fortjener hæder.

Derfor er samtlige skolepatruljer i Esbjerg Kommune nu blevet tildelt prisen ”Hverdagens Helte”, som Sydbank og Jydske Vestkysten står bag. Prisen for hverdagens helte uddeles hver måned efter indstilling fra Sydbank, JydskeVestkysten, Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands politi.

Prisen blev overrakt til en af Esbjerg kommunens skolepatruljer fredag den 18. november.

Skolepatruljer gør en forskel
Selv om der er lysregulering ved en skole, kan det være svært for de yngste elever at overskue trafikken. De glemmer fx, at der også er grønt for de svingende biler, som så kan overse barnet. Derfor står skolepatruljen ved fodgængerfeltet eller lyskrydset foran skolen og hjælper de mindste elever over vejen.

En skolepatrulje må kun dirigere skolens elever og ikke trafikken. I følge færdselsloven skal trafikanter vise særligt hensyn over for skolepatruljen.

Om skolepatruljerne:
Det er elever fra 6.-9. klasse som står skolepatrulje
• Der er skolepatruljer på omkring halvdelen af landets skoler.
• Omkring 20.000 elever er med i skolepatruljerne.
• Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og de lærer bl.a. om færdselsloven.
• Skolepatruljernes udstyr er en gul refleksvest og en refleks-”slikkepind”, der opfylder en særlig standard.

Læs mere om skolepatruljernes arbejde her