09.10.2015

Sikker Trafik på Sjællandsringen

Der var hurtige biler og benzin i blodet på FDM Sjællandsringen til den årlige Drivers-Event. Næsten 3.000 besøgende trodsede regnen og kom til Roskilde for at se på smarte biler, crash-test og få en snak med politi, redningsfolk og personer, der er kommet til skade i trafikken.

Sikker Trafik på Sjællandsringen

Sikker Trafik på Sjællandsringen: Sikker Trafik på Sjællandsringen

Med den såkaldte Glatbakkebus kunne man få en på opleveren og komme på glatbane i en passagerbus. Og Danmarks vildeste crash-test viste, hvilke voldsomme kræfter der er på spil, når en lastbil totalskader fem biler i høj fart. Alle kan se, at chancerne for at overleve sådan et sammenstød er meget lille, og et redningsteam viste, hvordan redningsarbejdet foregår, når så stor en ulykke sker. 

Ikke kun hurtige biler 

Det er Streetrace, rallybiler, drifting og storbarmede kvinder der lokker til den årlige event, men dagsordnen er ikke kun fart og flotte biler. Unge under 25 år udgør hele 33 procent af alle dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken. Politiet, FDM, Roskilde kommune og Rådet for Sikker Trafik sætter derfor hvert år fokus på trafiksikkerhed og får de unge i dialog. 

Man kunne møde LIVE-ambassadører fra Rådet for Sikker Trafik på Drivers Event. Det er personer, som på egen krop har mærket, hvad prisen for fart og uopmærksomhed i trafikken er. 

Vores ambassadører har alle overlevet en voldsom trafikulykke, som de i dag bruger til at sætte fokus på sikkerhed i trafikken, og fortæller om de konsekvenser det har, hvis du kører for hurtigt, spritkørsel, uden sele eller er uopmærksom i trafikken. 

- I en trafikulykke er der ingen fortrydelsesret. Der er afregning ved kasse et, og du kan ikke lave det om, siger Jørgen Witt Christensen, der er LIVE-ambassadør i Rådet for Sikker Trafik. 

Han blev som 17-årig lam fra brystet og ned efter en trafikulykke, hvor han kørte sammen med en kammerat uden sele. Kammeraten var ung, uerfaren bag rattet og kørte for stærkt og havde drukket. 

LIVE-ambassadørerne tager hvert år ud til cirka 30.000 unge på landets skoler og fortæller deres personlige historie. Foredragene handler om ulykken og hvordan det er at leve et andet liv, end man havde forestillet sig. Budskabet til de unge er enkelt: Gør alt, hvad du kan for, at det her ikke skal ske for dig eller dine venner.

Bestil et gratis besøg til din skole med en af vores mange LIVE-ambassadører.