21.11.2018

Bybus stiller (u)skarpt på julebranderten

Lad bilen stå og tag bussen hjem, hvis du har drukket og synet er sløret. Det er budskabet bag en utraditionel spritkampagne fra Rådet for Sikker Trafik og reklamebureauet &Co i det københavnske gadebillede.

Bybus stiller (u)skarpt på julebranderten: Bybus stiller (u)skarpt på julebranderten

Tusindvis af buspassagerer må gnide sig en ekstra gang i øjnene i den kommende tid, når de møder buslinje 1A, der kører mellem Avedøre og Hellerup.

I går kom bussen på gaden, hvor den var pakket ind i en noget utraditionel folie, der får det til at se ud som om, at man befinder sig i en heftig julebrandert, når man kigger på bussen. På siden af bussen er der skrevet ”Ta´bussen, hvis du har drukket”.

Formålet er at minde alle om, at når julesprutten går ind og sanserne er slørede, så bør man tænke over, hvordan man kommer sikkert hjem. Bussen vil køre rundt med den utraditionelle kampagne i en måned.

- I slutningen af november og hele december er der masser af festlige arrangementer, hvor man får glögg, juleøl, snaps og vin. Desværre er der stadig for mange, der glemmer at lade bilen stå, når de har drukket. Nu prøver vi på en utraditionel måde at minde alle om at komme sikkert hjem, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Det er reklamebureauet &Co og Rådet for Sikker Trafik, der står bag spritkampagnen, som skal skabe eftertanke de tusindvis af trafikanter, der møder bussen i gadebilledet. Tal fra politiet viser, at der er brug for kampagnen. Alene i december sidste år sigtede politiet 63 personer for spritkørsel i København, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Læs også: Sådan påvirker alkohol dit syn i trafikken.

Kontakt:
Karina Petersen, underdirektør, Rådet for Sikker Trafik: 40353976.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.

Pressefotos må bruges i forbindelse med omtale af den konkrete historie (kreditering Rådet for Sikker Trafik):

OOHM RFST bus.jpg
OOHM RFST bus.jpg
Download


Pressemeddelelser

Hold dig orienteret om nye kampagner og undersøgelser om trafiksikkerhed ved at tilmelde dig til vores pressemeddelelser, som du også kan læse herunder.

Når du vælger at abonnere på vores pressemeddelelser, giver du os tilladelse til at gemme din mailadresse og dit navn. Vi passer godt på dine oplysninger. Du kan læse mere i vores persondatapolitik.

Pressemeddelelser og nyheder