22.12.2015

438 sigtet for spritkørsel i julekontroller

Politiets julefrokostkontroller har ført til 438 sigtelser for spritkørsel og 416 for narkokørsel. Det viser den nyeste opgørelse fra Rigspolitiet.

438 sigtet for spritkørsel i julekontroller: 438 sigtet for spritkørsel

Siden slutningen af november har politiet i hele landet gennemført spritkontroller i forbindelse med de mange julefrokoster. Nu viser en samlet opgørelse fra Rigspolitiet, at i hele kontrolperioden (26. november - 20. december) har de i alle landets politikredse samlet set sigtet 438 personer for spritkørsel og 416 for narkokørsel. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse, der kan læses på www.politi.dk

Politiets kontroller har især været rettet mod de store julefrokostdage torsdag, fredag og lørdag i ugerne op til jul. Samtidig har politiet også gennemført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af alkohol aftenen forinden.

- Selv om antallet af spritbilister er faldet over årene, så viser tallene fra Rigspolitiet, at der fortsat er et problem med personer, der sætter sig bag rattet, efter at de har drukket. Der er alkohol involveret i en ud af fem dødsulykker i trafikken, så spritkørsel skal tages meget alvorligt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik. 

Klar til et pust?

Sideløbende med politiets kontroller, hvor man har stoppet og kontrolleret flere end 21.000 bilister i løbet af julemåneden, har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemført den landsdækkende kampagne "Klar til et pust?"

Kampagnen minder bilisterne om, at før de sætter sig bag rattet, bør de nøje overveje, om de er ædru nok. Og hvis de er det mindste i tvivl om deres promille, så bør de lade bilen stå og komme hjem på en anden måde.

Spritkørsel er uacceptabelt

I en tidligere undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har gennemført, svarer 96 % af danskerne, at spritkørsel er uacceptabelt. Set over årene er antallet af spritbilister på vejene også faldet markant, viser ulykkestallene.

Det mærker man også hos politiet, hvor der over de seneste år har været et stort fald i antallet af spritbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 7.700 i 2014. Faldet er også fortsat i 2015. I samme periode er antallet af spritulykker i trafikken faldet fra knap 2.800 til 1.400. Også her viser tendensen et fortsat fald i 2015, fortæller Rigspolitiet i deres pressemeddelelse.

Læs også: Sådan forebygger du spritkørsel.

Kontakt:
Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør, Rådet for Sikker Trafik: 4036 7801.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.