De vigtigste år i dit liv

De vigtigste år i dit liv : De vigtigste år i dit liv

Han var blot 16 år. Han havde hverken cykellygter eller hjelm på, da han midt på vejen foran sine forældres hus brager ind i en anden modkørende cyklist.

Den i dag 36-årige radiovært på P6-beat, Anders Bøtter, fik permanent nedsat synet kraftigt på sit venstre øje. Synsnerven bliver revet over i ulykken i forbindelse med et kraftigt slag på venstre side af hovedet, som også giver ham en voldsom hjernerystelse.

For seks år siden var han igen udsat for et slemt styrt. Denne gang havde Anders hjelm på, og den flækkede i to. Han var sygemeldt fra arbejde i fire uger og måtte ligge hjemme for nedrullede gardiner. Anders Bøtter mener, at unge skal være klar over konsekvenserne ved ikke at bruge cykelhjelm:

"Det hjælper ikke at løfte pegefingeren, men mange af de unge skal altså i gang med nogle af de vigtigste år i deres liv, og de risikerer at spilde det hele på gulvet. Det handler ikke bare om, hvilket job de kan få i fremtiden, men det handler også om, at de kan risikere at sige farvel til sociale relationer og sjove fester i lang tid."

Historier fra det virkelige liv

Nederen kampagnefilm - Voksenfest

Aktuelle kampagner