Cykelhjelmen reddede mit liv

Cykelhjelmen reddede mit liv: Cykelhjelmen reddede mit liv

Den daglige cykeltur fra arbejde var tæt på at ende fatalt for Jens Christensen, da han lige før jul i 2016 skulle hjem til familien. I et lyskryds overså en modkørende bil Jens på sin cykel, og bilen svingede ind over hans kørebane på cykelstien. På et splitsekund fløj han gennem luften og landede direkte på hovedet.

Heldigvis havde Jens cykelhjelm på, så han ”slap” med tre stabile brud i nakken. Ifølge Jens ville tingene have set meget værre ud, hvis han ikke havde haft hjelm på.

”Det er simpelthen for dumt ikke at passe på sig selv og sine venner eller familie. En hjelm er effektiv og billig, og hvis ulykken sker, kan den være forskellen mellem et liv i kørestol eller at man går derfra med knubs. Jeg vil helst ikke tænke på, hvad der ville være sket, hvis jeg ikke havde haft hjelm på. I dag er jeg glad for, at den er en fast del af udstyret, når jeg eller min familie cykler”.

I Jens’ arbejde i rederiet Norden har han brugt sin ulykke som eksempel på, at sikkerhedsudstyr virker, men kun hvis det bliver brugt. Selvom du aldrig har været involveret i en ulykke, kan den ske næste gang, du er ude i trafikken.

”Det er et faktum, at sikkerhedsudstyr rent faktisk redder liv. Det har jeg forsøgt at gøre mere nærværende og personligt ved at bruge min ulykke som eksempel. Jeg kender mine kolleger til søs ret godt og ved at det gjorde indtryk, da de hørte om ulykken. Det er jo ofte sådan, at når først en ulykke kommer tæt på, gør det indtryk. Brug hjelmen – tro mig, den virker”.

Historier fra det virkelige liv

Nederen kampagnefilm - Voksenfest

Aktuelle kampagner