Et splitsekund, der ændrede alt

Et splitsekund, der ændrede alt : Et splitsekund, der ændrede alt

Lene Risgaard (Mor til Helle, som blev dræbt i en ulykke)

Den 24. april 2004 ændrede Lenes liv sig for altid, da hun mistede sin datter Helle i en uopmærksomhedsulykke. Helle kørte med 70 km/t i sin Toyota, da hun pludselig bliver ramt af en modkørende bilist i en 4-hjulstrækker. Bilisten var uopmærksom i et øjeblik, da han ville vinke til nogle venner. Et øjeblik, der resulterede i så voldsomt et sammenstød, at Helles kranspulsårer blev revet midt over. Hun omkom på stedet – blot 19 år gammel.

De unge skal høre konsekvenserne

Tabet var uudholdeligt for Lene, der netop havde sagt farvel til sin datter efter et besøg. ”Jeg troede ikke på det. Verden gik i stå, og jeg forstod ikke, hvorfor det skulle ske.” I årene der er gået, har Lene lært at leve med sorgen og bruger i dag tid på at holde foredrag og snakke med unge mennesker om konsekvenserne ved uopmærksomhed i trafikken. ”Jeg forsøger at give de unge noget at tænke over. Kan vi bare mindske dødsulykkerne lidt hvert år, så er jeg glad”. Hertil er det værd at huske på, at man skal lade være med at lave alt mulig andet, når man kører bil. Kom hellere frem i god behold.

Et evigt savn

12 år er gået, men savnet til datteren Helle vil altid være ubeskriveligt stort. ”Jeg savner hende hver eneste dage, og der er stadig mørke dage, hvor jeg har lyst til at droppe alle foredrag. Men så husker jeg på, at jeg gør det for Helle – og det holder mig kørende”.

Lenes historie er en del af en portrætserie med personer, som har haft uopmærksomhedsulykker tæt inde på livet. 

Læs vores blog om uopmærksomhed

Aktuelle kampagner