En sms gjorde mig invalid

En sms gjorde mig invalid: En sms gjorde mig invalid

”Jeg kunne intet mærke. Det eneste jeg følte var angsten for at gå i panik. At få klaustrofobi”.

Sådan beskriver 57-årige Lars Østergaard den choktilstand hans krop befandt sig i få minutter efter, han blev påkørt bagfra i sin bil med 100 km/t på motorvejen. Forsædet var brækket og Lars lå med hovedet på bagsædet, fuldstændig følelsesløs og fanget i sin egen krop. Lægerne erklærede ham senere 75 pct. invalid. Det blev en kold januardag, Lars aldrig glemmer.

Bilisten havde travlt med at skrive sms’er

Lars havde sænket farten på motorvejen, da der tidligere var blevet advaret om en anden ulykke. Den bagfrakommende bilist lagde ikke mærke til fartændringen i trafikken, da han havde travlt med at skrive en sms. En sms, der endte med at ændre Lars’ liv fuldstændigt og sende ham i et sandt smertehelvede mange år frem.

Mistet førlighed, arbejdsløs og social isolering

Lars var så heldig at slippe for kroniske lammelser, men ulykken kostede ham i flere år førligheden, sin koncentrationsevne og evnen til at skrive og læse. Han mistede derfor sit arbejde og blev førtidspensionist. Derudover blev Lars sat på en høj medicinering, som medførte en masse bivirkninger.

”Udover de mange fysiske smerter, så fik jeg det også psykisk dårligt. Jeg kunne ikke være sammen med andre mennesker, og jeg blev hurtig urolig. Jeg røg rigtig langt ned i et godt stykke tid”.

I dag 10 år efter har Lars det heldigvis en del bedre, og der er udsigt til et nyt job på nedsat tid. Han vil dog altid døje med kroniske smerter, og hans bevidsthed omkring opmærksomhed i trafikken vil for altid være ændret.  

Lars’ historie er en del af en portrætserie med personer, som har haft uopmærksomhedsulykker tæt inde på livet. 

Læs vores blog om uopmærksomhed

Aktuelle kampagner