Nominér en skolepatrulje til Årets Skolepatrulje 2022


For at gemme dine oplysninger har vi brug for dit samtykke. Du skal derfor acceptere, at vi behandler de persondata, du har givet os. Dine data opbevares under sikre forhold i overensstemmelse med gældende lovgivning. Læs mere i vores persondatapolitik.

Deadline for nominering er 6. februar

Stort tillykke til vinderen af Årets Skolepatrulje 2021!

Skolepatruljen på Susåskolen afd. Herlufmagle blev Årets Skolepatrulje 2021.

Her er dommerpanelets motivering: 

Skolepatruljen på Susåskolen afd. Herlufmagle har en stærk holdånd, som smitter positivt af på resten af skolen. Under Corona-nedlukningen har skolepatruljen udvist en imponerende arbejdsmoral og et stort engagement. De forsatte troligt arbejdet med at hjælpe de mindste elever sikkert over vejen, mens de selv stadig var hjemsendt. Det betød, at de hver morgen kørte tidligt op på skolen for at stå patrulje for derefter at tage hjem til online-undervisning.

Skolepatruljen kører derudover deres egne kampagner til stor glæde for elever, lærere og forældre. De husker alle på at få lygter på cyklen, når mørket falder på og sætter fokus på vigtigheden i at køre med hjelm. Endelig afholder de sociale events, der skaber glæder, traditioner og sammenhold på hele skolen.

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2021

Konkurrence: Årets Skolepatrulje: Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2021

Tak for alle de flotte nomineringer af landets seje skolepatruljer! Til trods for corona og nedlukninger modtog vi flere end 800 nomineringer til Årets Skolepatrulje 2021.

Blandt de nominerede valgte dommerpanelet fem regionale vindere. Hver regionale vinder modtager 5.000 kr. i præmie, og én af de fem vindere får desuden titlen som Årets Skolepatrulje 2021. 

Stort og velfortjent tillykke til de regionale vindere:

  • Region Nordjylland: Hannæs-Østerild Skole, Thisted Kommune
  • Region Midtjylland: Bankagerskolen, Horsens Kommune
  • Region Syddanmark: Hejnsvig Skole, Billund Kommune
  • Region Sjælland: Susåskolen afd. Herlufmagle, Næstved Kommune
  • Region Hovedstaden: Sankt Ansgars Skole, Københavns Kommune

 

Hvad er Årets Skolepatrulje?

Konkurrence: Årets Skolepatrulje: Hvad er Årets Skolepatrulje?

Hvert år kårer vi en skolepatrulje fra hver af de fem regioner. De vinder hver 5.000 kr. Af de fem skoler er der én af skolerne, som vinder titlen som Årets Skolepatrulje. Hovedpræmien er et festligt frikvarter for hele skolen.

Det er LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik, der står bag konkurrencen, som har eksisteret siden 2019.

Vi åbner for nomineringer til Årets Skolepatrulje 2022 i uge 43!

Skolecenter Hirtshals blev Årets Skolepatrulje 2020

Dommerpanelets motivering for, at Skolecenter Hirtshals fra Hjørring kommune vandt prisen som "Årets Skolepatrulje" 2020:

Skolecenter Hirtshals skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2020 blandt rigtig mange seje kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Skolecenter Hirtshals har eleverne udvidet opgaven i en helt særlig grad. De tager nemlig et ekstraordinært ansvar i forhold til de mindste elevers trivsel, hvilket vidner om et stort socialt overskud og en omsorg, som vi værdsætter i juryen. Skolepatruljen er ikke kun klar om morgenen, men samarbejder med skolens SFO om eftermiddagen, hvor de sørger for at de mindste kommer fra skole til SFO trygt og sikkert. Skolepatruljen engagerer sig både som læsemakkere og legepatrulje, hvor der knyttes relationer på tværs af årgange. Alt sammen noget, der har betydning for om skolen er et rart sted at være.  Skolecenter Hirtshals er årets skolepatrulje 2020, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og særlige engagement i de mindste elevers tryghed og sikkerhed.

Dommerkomitéen består af repræsentanter fra hhv. Danske Skoleelever, Skole og Forældre, Politiet, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Årets Skolepatrulje 2019: Vemmelev skole

Dommerpanelets motivering for, at Vemmelev Skole vinder prisen som "Årets Skolepatrulje" 2019:

Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Vemmelev Skole har eleverne taget opgaven til sig i en helt særlig grad. De har nemlig taget en ekstra opgave på sig, når de forsøger at få forældrene til at bidrage mere aktivt til sikkerheden på skolevejene. Forældre kan ufrivilligt komme til at medvirke til det kaos, der kan være foran skolen om morgenen. Og her er det helt rigtigt set, når Vemmelevs skolepatrulje involverer forældrene i form af en kampagne, der skal forbedre deres adfærd i trafikken. Forældrene er vigtige, når det kommer til børns trafiksikkerhed, for børn kopierer deres forældres adfærd. 

Vemmelev Skole er Årets Skolepatrulje 2019, da vi anerkender både deres daglige indsats og resultatet af forældrekampagnen, der har betydet, at morgentrafikken nu er mere rolig foran skolen.