Den sorteste periode i mit liv

Den sorteste periode i mit liv: Den sorteste periode i mit liv

Den sorteste periode i mit liv
For mig var tiden lige efter trafikulykken en fredfyldt periode pga. mit blackout. Men for alle andre omkring mig var det den sorteste periode i absolut kaos. Det var en tid fyldt med frygt, bekymring, angst og en følelse af magtesløshed, fordi ingen kunne gøre andet end at vente på nyt om min tilstand.

Mobilen ringede på bagsædet
Jonas var som 18-årig forsædepassager i en bil på vej hjem fra Handelsskolen. Samtidig med at Jonas klikker sig ud af selen for at besvare mobilen på bagsædet, mister føreren herredømmet over bilen.

Øjenvidner på ulykkesstedet har fortalt, at jeg gik i chok. Jeg forsøger at rejse mig op, men kan ikke. Jeg går i panik og begynder at råbe og skrige! Jeg bliver helt blå i hovedet og begynder at kaste blod op. Jeg er med andre ord ved at blive kvalt i mit eget blod”.

Livet efter ulykken
Kombinationen af for høj fart, uopmærksomhed og manglende sele får fatale konsekvenser for Jonas. Et brud på nakken gør, at Jonas skal sidde i kørestol resten af sit liv.

”Det liv, som jeg havde før og, som jeg troede, at jeg skulle hjem og videreføre, var væk. Det var først nu, at det begyndte at gå op for mig, hvad livet som fysisk handikappet egentlig indebar”.

Book en LIVE-ambassadør til dit gymnasium
Sikker Trafik LIVE er et gratis, virkelighedsnært og involverende besøg på halvanden time, hvor I får besøg af Jonas eller en af vores andre LIVE-ambassadører.

Ambassadørerne er enten selv kommet til skade i trafikken eller er pårørende til en trafikdræbt.

Vi kombinerer overraskende viden om elevernes egen adfærd i trafikken med en personlig fortælling, hvor eleverne får en trafikulykke helt tæt ind på livet – som var de der selv.

Book en Sikker Trafik LIVE-ambassadør her